Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΗΜΕΡΕΣ!


Μέσα σε διάστημα έξι ημερών, αρχές Δεκεμβρίου 2016, ξέσπασαν τέσσερις φωτιές στον υδροβιότοπο, από αιτία που χρειάζεται να διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δωσοπροστασίας Και Διάσωσης Ψαχνών, από το ιστολόγιο του οποίου (http://sedddpsahna.blogspot.gr)/ αντλήσαμε τις φωτογραφίες:

- Στις 3/12/16 και ώρα 16:15 ειδοποιηθήκαμε για φωτιά στην περιοχή «Κολοβρέχτης» Ψαχνών. Άμεσα αναχώρησαν δύο οχήματα μας με τέσσερις εθελοντές πλήρωμα. Στον τόπο του συμβάντος διαπιστώθηκε πως καιγόταν έκταση με καλάμια εντός του υγροβιότοπου. Η φωτιά έκαψε περίπου ένα στρέμμα. Στο συμβάν ήταν και οχήματα της Π.Υ. Χαλκίδος.
-Στις 5/12/2016 στις 14:40 ειδοποιηθήκαμε από πολίτη αλλά και την Π.Υ. Χαλκίδας για φωτιά στην περιοχή «Κολοβρέχτης» Ψαχνών. Άμεσα αναχώρησαν δύο οχήματα μας . Κατά την άφιξη στο σημείο διαπιστώθηκε πως υπήρχε φωτιά εντός του υγροβιότοπου, η οποία είχε πάρει διαστάσεις, λόγω του ανέμου. Η φωτιά είχε κατεύθυνση προς τον δρόμο Ψαχνών-Χαλκίδας και κρίθηκε αναγκαία η διακοπή της κυκλοφορίας. Αργότερα ήρθαν για ενίσχυση άλλα τρία οχήματα με πέντε εθελοντές. Επίσης στο συμβάν ήταν και οχήματα της Π.Υ. Χαλκίδας. Η φωτιά έκαψε περίπου 20 στρέμματα με καλάμια.
-Στις 8/12/16 και ώρα 14:00 ειδοποιηθήκαμε για φωτιά σε καλάμια στην περιοχή «Κολοβρέχτης» Ψαχνών. Άμεσα αναχώρησαν δύο οχήματα μας με τέσσερις εθελοντές πλήρωμα. Η φωτιά έκαιγε έκταση με καλάμια και τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις. Στο συμβάν ήταν και δυνάμεις της Π.Υ. Χαλκίδας.
-Να σημειωθεί ότι στις 7/12/16 και περί ώρας 19:30 υπήρχε και άλλο περιστατικό φωτιάς, το οποίο ελέγχθηκε άμεσα.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου