Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Δέσμευση για Κολοβρέχτη από τους δημάρχους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων

Δέσμευση ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα της προστασίας και ανάδειξης του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη ανέλαβαν οι δήμαρχοι Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων σε συνάντηση με την ομάδα πολιτών την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Χαλκίδας.


Από πλευράς της ομάδας πολιτών παρουσιάστηκε το ιστορικό της υπόθεσης, η οικολογική, κοινωνική, αρχαιολογική σημασία του υγρότοπου, ενώ αναδείχτηκαν τα θέματα των καταπατήσεων και της ρύπανσης για τα οποία αναμένει να κινηθούν επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Η ομάδα πολιτών κρίνει ως θετική αυτή την πρώτη συνάντηση, αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων και δηλώνει ότι θα συνεχίσει μαζί με τους πολίτες της περιοχής τις παρεμβάσεις ώστε να προστατευτεί και να αναδειχτεί ο υγροβιότοπος. 



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ.
Η προστασία και ανάδειξη του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαλκίδας, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Γιώργος Μπουραντάς, ο υπάλληλος του Δήμου Παναγιώτης Βασιλείου και η Ομάδα Πολιτών για τη Διάσωση του Κολοβρέχτη.
Όπως επισημάνθηκε, η κατάσταση στο υγροβιότοπο χειροτερεύει και γίνεται ανεξέλεγκτη και πλέον είναι επιτακτική η ίδρυση Φορέα, που θα αναλάβει και τη διαχείρισή του. Στόχος, όπως τόνισαν όλοι οι παριστάμενοι, είναι η αξιοποίηση του Κολοβρέχτη, έτσι ώστε να γίνει επισκέψιμος χώρος και σημείο αναφοράς, για να προσελκύσει το ενδιαφέρον.
Αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει σηματοδότηση της περιοχής, αλλά και αστυνόμευση για τυχόν καταπατήσεις και στη συνέχεια να εκπονηθούν μελέτες οριοθέτησης και διαχείρισης του υγροβιότοπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου